Showbiz
0

Beyonce na sudu

Klix.ba
Reklamna agencija pjevačice i glumice Beyonce Knowles je protiv nje podnijela tužbu s tvrdnjom da im duguje novac od reklame za L'Oreal.

Reklamna agencija Wilhelmina Artist Managment je prije par dana podnijela tužbu na vrhovnom sudu na Manhattanu protiv pjevačice Beyonce Knowles. Beyonce je sa ovom agencijom u martu 2001. godine potpisala ekskluzivni ugovor kojim je Wilhelmina Artist Managment postala njen oficijelni predstavnik u svim komercijalnim stvarima, uključujući i sponzore i televizijske reklame.

Beyonce je u aprilu 2001. godine potpisala ugovor sa kozmetičkom kućom L'Oreal i tako postala prva crnkinja koja je predstavljala L'Oreal. Naravno, ugovor je sklopljen zahvaljujući ovoj reklamnoj agenciji, i snimljena je televizijska reklama, međutim, u tužbi stoji da je Beyonce odbila agenciji platiti predviđenu proviziju. Ona, izgleda, nije nimalo zabrinuta zbog ove tužbe i izjavila je da joj nije namjera da plati agenciji. Wilhelmina Artist Managment traži 88,250 dolara koje im Beyonce duguje i traži presudu koja će osigurati 10 procenata od svake obnove ugovora sa L'Orealom.