Ujedinimo se za jednakost
5

Beyonce dala podršku istospolnim brakovima

Klix.ba
Na Vrhovnom sudu u Californiji u toku su saslušanja o zabrani istospolnih brakova.

Mnoge popularne ličnosti izrazile su svoje mišljenje, a Beyonce je dala podršku postavivši na Facebooku poruku napisanu rukom u kojoj piše:

"Ako ti se neko sviđa trebao bi imati mogućnost da to krunišeš prstenom", napisala je pop diva uz poruku "Ujedinit ćemo se za jednakost brakova".

Sretno udata pjevačica napisala je i to kako je vrijeme za jednakost te da bi se svako trebao moći vjenčati s onom sobom koju voli.

Fotografija je već dobila 112.000 lajkova i 32.000 shareova.

Ovo nije prvi put da Beyonce izražava svoje nezadovoljstvo zbog nejednakosti.

"Uvijek sam mislila kako nešto još drži zemlju u prošlosti. To što ljudi rade u svojim domovima je njihova stvar i možete birati koga ćete voljeti. To se uopće ne razlikuje od diskriminacije crnaca, čista diskriminacija", rekla je Beyonce u intervjuu za CNN prošle godine.

Podršku istospolnim brakovima pružili su i Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Kate Walsh, Lance Boss i Padma Lakshmi, koji su svoje profilne fotografije na Facebooku zamijenili logom kampanje Human Rights.

"Danas razmišljam o vrhovnom sudu i nadam se da će se sjetiti kako je naša zemlja divna i da podržava jednakost za sve", napisala je Ellen DeGeneres.

Podršku je izrazila i Madonna: "Jednakost za brakove, pokrenimo revoluciju".

Vezani članci