Poznati ljetuju na jugu Hrvatske
0

Bernie Ecclestone ponovo u Dubrovniku

Piše: K. Z.
Svima poznati, neokrunjeni “kralj Formule 1”, britanski biznismen Bernie Ecclestone i ove godine ljetuje u Hrvatskoj, a tokom boravka na krajnjem jugu te zemlje posjetio je ponovno Dubrovnik koji mu je, svojevremeno, bio nezaobilazno odredište dok je bio u braku s Riječankom Slavicom Radić.
Bernie Ecclestone u posjeti Dubrovniku (Foto: Sarajevo-x.com)
Bernie Ecclestone u posjeti Dubrovniku (Foto: Sarajevo-x.com)
Uoči skorog vjenčanja kćerke Petre, kojoj je tata Bernie za zaruke kupio oko 50 miliona dolara vrijednu vilu u SAD-u, šef Formule 1 je posjetu Dubrovniku odlučio iskoristiti i za ručak u renomiranom restoranu “Nautika”. Tamo je u krugu svojih bliskih prijatelja, na ekskluzivnoj terasi s jednim od najatraktivnijih pogleda na tvrđave Lovrijenac i Bokar te dubrovačke starogradske zidine, uživao u ručku.

Osoblje “Nautike” ističe kako se Ecclestone još jednom pokazao i dokazao kao pravi engleski gospodin i vrlo pristupačan čovjek, a sve je “potvrdio” izborom jela za ručak.

Kako javlja naš dopisnik iz Dubrovnika, Bernie i društvo su guštali u morskim delicijama kao što su pjat šipanskog ribara, koju čine salata od jastoga, mušule, kozice i sipa, medaljonima od jastoga s otoka Visa s domaćim crnim makarulima, sosom od jastoga u posteljici od kapule, pomadora s bijelim vinom, ružmarinom i češnjakom (saransakom). Ni to im nije bilo dovoljno te su naručili (i pojeli) repove škampa na finoj palenti s kremom od sira, te sve zasladili tradicionalnom dubrovačkom rozatom, odnosno slasticom koja je jedna vrsta pudinga koji se pravi po srednjovjekovnoj recepturi od jaja i rozolina, odnosno soka od ušećerenih mirisnih latica ruža.