Showbiz
0

Bernard Tomic mora na sud zbog saobraćajnih prekršaja

Totalsport
Bernard Tomic (Foto: AFP)
Bernard Tomic (Foto: AFP)
Australski teniser bosanskohercegovačkih korijena Bernard Tomic (19) suočen je s dvije optužbe za saobraćajne prekršaje koji su se navodno dogodili neposredno nakon ispadanja od Rogera Federera u osmini finala Australian Opena.

Mladi teniser je prošlog četvrtka u Gold Coastu najprije zaradio kaznu zbog opasne vožnje u svom narančastom BMW-u, potom i drugu u nepunih sat vremena, a što se tačno dogodilo kasnije, još uvijek nije posve jasno. Izvještaji sugerišu da je jedan policajac nakon spomenutih incidenata ponovno pokušao zaustaviti Tomica, ali on je produžio do svoje kuće zaštićene sigurnosnom ogradom u koju se zaključao i pozvao advokata. Uskoro su se pred kućom, piše The Herald Sun, pojavila petorica policajaca, ali prošlogodišnji četvrtfinalist Wimbledona je dugo odbijao izaći van.

Iz policije su saopćili kako je Tomic odbio zaustaviti svoje vozilo kada ga je policija pokušala zaustaviti treći put, nakon čega se zabarikadirao u kuću i natjerao ih da čekaju nekoliko sati prije nego li je izašao van.Tomic je vlasnik specijalne provizorne vozačke dozvole koja mu omogućuje da upravlja automobilom kako bi odlazio na treninge, a tereti ga se da je odbio zaustaviti vozilo na policijski zahtjev, kao i da je tokom vožnje prelazio dvostruku liniju koja razdvaja dvije strane ceste.

Cijeli je slučaj privukao veliku medijsku pažnju, a Tomic je angažirao lokalnog uglednog civilnog advokata Chrisa Nysta.

"Tu je riječ o tinejdžeru koji je navodno počinio manje saobraćajne prekršaje. Ništa ne ukazuje na neprimjerenu vožnju, kao niti na delikventsku vožnju", rekao je Nyst.

Na sudskom ročištu Tomic se mora pojaviti 14. februara.