Veronica Lario
0

"Berlusconi je zreo za liječenje"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Supruga talijanskog premijera Slivija Berlusconija savjetovala je svome mužu da potraži pomoć na klinici za liječenje od seksualne ovisnosti.

Veronica Lario, Berlusconijeva supruga koja je nedavno zatražila razvod od muža, u svojoj knjizi, čije je dijelove objavio talijanski list Corriere della Sera, tvrdi da je Berlusconi lagao o svojoj vezi s jednom tinejdžerkom iz Napulja.

Ona navodi i da je talijanski premijer postao "predmet sprdnje u cijelom svijetu" zbog seksualnih skandala u koje je umiješan. Prva dama Italije trudi se, po svemu sudeći, da njezina riječ bude posljednja.

Veronica Lario je svome biografu u najnovijoj knjizi rekla da je Berlusconi "lagao o svom životu" i da je, kako je navela, "postao ličnost za podsmjeh širom svijeta zbog niza seks skandala u koje je bio umiješan".

U knjizi pod naslovom "Veronicin trend" Berlusconijeva supruga objašnjava zbog čega se odlučila na razvod nakon 19 godina braka, u kojem je rođeno troje djece.

Lario tvrdi da Berlusconi nije rekao istinu o svojoj vezi sa ambicioznom 18-godišnjom glumicom iz Napulja Naomi Letizijom, što je samo jedna od afera u koje je talijanski premijer bio umiješan posljednjih mjeseci.

"To je njegova najnovija laž", rekla je Lario, dodajući da je nastupio trenutak da za sebe sačuva neko poštovanje – za razliku od Berlusconija koji je, kako kaže, u opasnosti da za sobom ostavi sramotno naslijeđe kao talijanski čelnik.

Talijanski premijer prethodno je izjavio kako nije svetac i da se nema ni za šta izvinjavati.

Trenutni skandali oko Berlusconijevog ljubavnog život mediji u Italiji uglavnom ignoriraju, jer je većina pod kontrolom talijanskog premijera, navodi u srijedu izvještač BBC-a.

Nevolje Silvija Berlusconija i seks skandali njegovih kolega u drugim zemljama nameću pitanje kako bi političari trebalo da reagiraju na objelodanjivanje njihovih vanbračnih izleta.

Brojne javne ličnosti, poučene skandalom koji je Berlusconijev brak doveo do ivice propasti, pitaju se kako da suočene s "medijskim linčom" prežive slične situacije i istovremeno sačuvaju političku karijeru, navodi dopisnik BBC-a iz Rima Duncan Kennedy.