Vozio 216 kilometara na sat
9

Benzemi prijeti zatvor zbog ludovanja za volanom

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AFP)
Karim Benzema (Foto: AFP)
Francuski nogometaš Karim Benzema ne može se ove sezone pohvaliti s posebno dobrim igrama u dresu madridskog Reala, a nije se ovog mjeseca proslavio niti za volanom.

Naime, madridska policija je ove sedmice objavila da ima dokaze, snimljene radarom, koji dokazuju da je Benzema u februaru, u svom Audiju, jurio madridskim cestama s 216 kilometara na sat, i to na cesti gdje je dozvoljena brzina 100 km/h.

Ove sedmice se Benzema trebao pojaviti na sudu, no saslušanje je pomaknuto zbog uzvratne utakmice polufinala Kupa kralja u kojoj je Real gostovao kod Barcelone. Uskoro se očekuje pojavljivanje Benzeme na sudu, a najteži oblik kazne za ovakav prekršaj je zatvor u trajanju od tri do šest mjeseci.

Inače, nije ovo jedini sudski slučaj koji se trenutno provodi protiv Benzeme. Podsjetimo da se tereti i za korištenje usluga maloljetne prostitutke, tokom 2009. godine.

U madridskoj policiji, pak, navodno zabilježili su da je jedan od igrača ili članova Real Madrida napravio još veći saobračajni prekršaj. Nadzorne kamere su snimile Porsche koji je išao nevjerovatnih 260 kilometara na sat. Automobil je u vlasništvu madridskog kluba, ali zasad nije poznato ko je "luđak za volanom".