"Zahija laže"
0

Benzema demantirao seksualni odnos s maloljetnicom

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AP)
Karim Benzema (Foto: AP)
Osupnut javnom hajkom koja je krenula spram francuskog nogometaša madridskog Reala Karima Benzeme (22) javno je u odbranu svog štićenika stao njegov advokat Sylvain Cormier.

"Karim odgovorno negira sve što je kazala Zahia Dehar. Nije imao seksualnih odnosa s njom. Nema razloga da njezina riječ vrijedi više od njegove", rekao je advokat otkrivši time šta je Benzema rekao u utorak policiji na obavijesnom razgovoru i istražnom sucu nakon toga.

Svejedno, sudac Andre Dando pustio je Benzemu, kao i dvojicu ostalih okrivljenika, Francka Riberyja i njegova šogora, da se brane sa slobode, s obzirom na to da je protiv sve trojice podignuo optužnice.

Zahia Dehar danas je 18-godišnja prostitutka marokanskog podrijetla. Radila je prije u pariškome noćnim klubu Zaman Cafeu, čiji su vlasnici dobrostojeće goste opsluživali eskort-djevojkama najviše klase.

Problem je što je Zahia u vrijeme navodnih odnosa s nogometašima bila maloljetna: policiji je rekla da je najprije imala odnose s Benzemom, i to 2008. godine kao 16-godišnjakinja (iako je nogometaš tada imao svega 20 godina), zatim s Riberyjem (27) godinu potom kao 17-godišnjakinja, te, na koncu, sa Sidneyjem Govouom (31) ove godine; tada je, međutim, ušla u punoljetnost, pa se dosadašnjeg krilnog igrača Lyona, od ovog ljeta Panathinaikosa, ne tereti.

Prostitucija je u Francuskoj dopuštena, a granica za svjesno ulaženje u seksualne odnose 15 je godina. Zabranjena je, međutim, maloljetna prostitucija. Zakon tako predviđa trogodišnju zatvorsku kaznu uz 45.000 eura novčane za punoljetne osobe koje su na seks navodile i potom platile maloljetnicama ili maloljetnicima.

Cormier je također uputio oštre kritike spram istražnih organa koji su od početka svoje akcije o svemu podrobno informirali novinare:

"Istraga je diskretan proces, a viđeni je način za mene užasavajuć. Mislim da će nam nakon toga ostati nemjerljive posljedice."

Real Madrid inače je u srijedu u javnom saopćenju stao u zaštitu svog nogometaša, pruživši mu moralnu podršku i stavivši mu na raspolaganje dostupne vlastite resurse.