Showbiz
1

Ben Whishaw potvrdio "građansko partnerstvo" sa Markom Bradshawom

Klix.ba
Ben Wishaw
Ben Wishaw
Iako je nevjerovatno diskretan po pitanju privatnog života, glumac Ben Whishaw, poznat po ulozi Q-a u posljednjem filmu o Jamesu Bondu, otkrio je da j ušao u građansko partnerstvo sa australskim kompozitorom Markom Bradshawom.

Par se "vjenčao" u Sydneyu prošlog augusta, a upoznali su se na snimanju filma "Bright Star" 2009. godine.

Whishaw je kao glumac jednako hvaljen i u teatru i na filmu, a široj javnosti postao je poznat prošle godine, svojom ulogom Q-a u "Skyfallu", najnovijem naslovu u franšizi o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu.

Njegova seksualnost bila je proteklih godina predmet žestokih debata na internetu. Nagađanja su počela nakon intervjua za gay magazin Out u martu 2011., kada je glumio homoseksualca u predstavi „The Pride“.

Sada je Whishawov glasnogovornik potvrdio građansko partnerstvo sa Bradshawom. „Ben nikada nije krio svoju seksualnost, ali poput većine glumaca nije htio da razgovara o svom porodičnom životu i životu van posla. Kao odgovor na nagađanja, mogu da potvrdim da su Ben i Mark stupili u građansko partnerstvo u augustu 2012. godine. Ponosni su zbog toga i veoma sretni“, rekao je glasnogovornik. Blizak prijatelj para navodi kako nije bilo prilike za veliko slavlje zbog Wishawovog prenatrpanog rasporeda.