Showbiz
55

Beckhamove tetovaže rasplakale ljude: Svakih pet minuta negdje na svijetu jedno dijete umre zbog nasilja

Klix.ba
Ambasador dobre volje UNICEF-a David Beckham učestvuje u kampanji borbe protiv nasilja nad djecom. U videu koji je posvećen ovoj temi, Beckhamove tetovaže poprimaju sasvim druge oblike i ilustruju brutalnu realnost fizičkog i psihičkog zlostavljanja koje obilježi djecu zauvijek.

Beckham ima mnogo tetovaža koje predstavljaju sretne i važne trenutke u njegovom životu i izabrane su kao simbol ožiljaka koje nose zlostavljana djeca. Poruka videa je da se djeca trebaju naći u sigurnom okruženju i biti ispunjena ljubavlju.

"Kada sam pokrenuo kampanju 7 Fund sa UNICEF-om obavezao sam se da ću dati sve od sebe da svijet učinim sigurnijim mjestom za djecu i da ću govoriti o problemu koji ima devastirajući utjecaj na život djece. Jedna od njih je nasilje. Svakih pet minuta negdje na svijetu jedno dijete umre od nasilja. Milioni drugih su žrtve psihičkog, emotivnog i seksualnog nasilja koje uništava njihove živote zauvijek", rekao je Beckham.

Dodao je kako je bio u Kambodži gdje su mu djeca govorila o nasilju koje su preživjela te je bio šokiran. Iz UNICEF-a poručuju da je nasilje nad djecom mnogo češće nego što mislimo.

Beckham je pozvao sve ljude da podijele njegov video kako bi se podigla svijest o nasilju nad djecom.