Showbiz
0

"Batman" uhapšen zbog napada na majku i sestru

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Zvijezda najnovijeg filma o Batmanu Christian Bale uhapšen je pod sumnjom da je fizički napao vlastitu majku i sestru.
Christian Bale i supruga Sibi

Britanski glumac koji je utjelovio Batmana u filmovima "Batman Begins" i "The Dark Knight" u utorak je odveden u pritvor, jer je u nedjelju navečer navodno napao majku Jenny (61) i sestru Sharon (40) u londonskom hotelu Dorchester, gdje trenutno boravi.

Kako saznaje Telegraph, nakon navodnog incidenta Jenny i Sharon su Balea prijavile u obližnjoj policijskoj stanici, a slučaj je zatim proslijeđen Metropolitan policiji.

Uprkos tvrdnji njegove porodice, policija je dozvolila Christianu Baleu da završi s promocijom novog filma o superjunaku Batmanu, te su mu čak dozvolili da se pojavi na evropskoj premijeri ovog filma koja je u ponedjeljak navečer održana na londonskom Leicester Squareu. Na crvenom tepihu su mu se pridružili ostali članovi glumačke ekipe poput Maggie Gyllenhaal, Sira Michaela Cainea i Aarona Eckharta.

"34-godišnji muškarac u utorak je doveden u policijsku stanicu u Londonu, a uhapšen je zbog optužbi da je fizički nasrnuo na druge dvije osobe. Trenutno se nalazi u pritvoru", potvrdio je za javnost glasnogovornik londonskih policijskih snaga. Međutim, nekoliko sati kasnije hollywoodski glumac je pušten iz pritvora. Prema nekim izvorima, Bale bi se u septembru trebao pojaviti pred sucem.

Odvjetnici glumca, koji će se pojaviti i u ulozi Johna Connora u nadolazećem filmu "Terminator Salvation", kazali su kako je njihov klijent porekao optužbe o nasilju u porodici.