Nagrade za Alana i Sabinu
893

Balkanski dvojnici Suleymana i Hurrem putuju u Istanbul

Anadolija
Alan Aličić i Sabina Panjeta
Alan Aličić i Sabina Panjeta
Alan Aličić i Sabina Panjeta izabrani su za balkanske dvojnike sultana Suleymana i sultanije Hurrem, likova iz serije "Sulejman Veličanstveni" na takmičenju OBN televizije.

Žiri, koji su sačinjavali urednik ove televizije, glasnogovornik i fotograf, uzevši u obzir komentare i "lajkove" na društvenoj mreži Facebook, proglasili su Aličića i Panjetu kao najsličnije glumcima Halitu Ergencu i Meryem Uzerli.

U izjavi za agenciju Anadolija, dvojnici likova iz sve popularnije serije, nisu krili svoje oduševljenje.

"Mnogo sam uzbuđen, ne znam kako da to opišem. Porodica i prijatelji su također uzbuđeni kao i ja. Otkako su saznali da sam pobjednik, telefon stalno zvoni. U Istanbul ću naravno povesti suprugu", rekao je uposlenik građevinske firme iz Tešnja, četrdesetdvogodišnji Alan Aličić.

Tridesetosmogodišnja diplomirana pravnica iz Sarajeva Sabina Panjeta istakla je da je potajno priželjkivala pobjedu, te da je sada zaista sretna.

"Uzbuđena sam i presretna. Gledajući seriju, nalazim sebe u nekim njenim osobinama, spremna sam na sve da dođem do svog cilja, ali, ipak, nekim normalnim sredstvima. Svi su me podržavali, porodica, kolege, prijatelji. Zaista sam presretna", kazala je Panjeta, dodavši da će na putovanje u Istanbul otići sa suprugom.

Televizija OBN, koja emituje seriju "Sulejman Veličanstveni", organizovala je takmičenje za izbor dvojnika glavnih likova serije, sultana Suleymana i sultanije Hurrem.

Nakon što im je pristiglo 310 prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, u polufinale je izabrano 12 učesnika. Žiri je nagrađane kandidate Aličića i Panjetu nagradio putovanjem u Istanbul za Novu godinu.