Showbiz
0

Ashley Judd priznaje da joj je bila potrebna pomoć

Sarajevo-x.com
Nakon što je proživjela haotično i disfunkcionalno djetinjstvo, Ashley Judd je krenula na terapiju u teksaškom centru za liječenje prošlog februara, sa željom da se suoči sa problemima iz prošlosti, uključujući depresiju i izoliranost.

"Bila mi je potrebna pomoć. Užasno me je boljelo sve", rekla je Judd za Glamour magazin, priznajući da imala problema sa depresijom, spavanjem i kompulsivnim poremećajem čišćenja.

Prisjećajući se svoga djetinjstva, tridesetosmogodišnja Ashley kaže kako je bila "hiper-oprezno dijete" koje je pokušavalo da se ponaša savršeno kako bi time nadomjestila osjećaj nesigurnosti. Promijenila je trinaest škola za dvanaest godina, živeći naizmjenično sa majkom, potom ocem, te djedom i bakom.

"Navodno je moja sestra bila 'poremećena', dok sam ja bila 'savršena'", priča Ashley, čija je majka poznata country pjevačica i tekstopisac, Naomi Judd, koja je za svoj rad dobila i Grammy nagradu. Ashleyina sestra, Wynonna je također dobitnica Grammya.

Prilikom posjete Wynonni, koja se liječila od ovisnosti o hrani u teksaškom Shades of Hope Treatment centru, Ashley je u razgovoru sa sestrinim ljekarima shvatila kako joj je potrebna pomoć u suočenju sa svojim vlastitim emocionalnim problemima.

"Niko mi nikad prije nije pristupio na taj način i tako sagledao moju bolu", prisjeća se Ashley, dodajući da navodi medija o tome kako se i ona liječila od poremećaja ishrane nisu tačni.

Ashely također priznaje kako joj se stručna pomoć sa teksaške klinike pomogla i u sređivanju braka sa njenim mužem Dariem Franchittijem (33).

"Prije nisam bila sretna. Sada to jesam", ponosno izjavljuje Judd.