Robert Pattinson
0

"Apstinencija od seksa može biti seksi"

Sarajevo-x.com
Saga pod imenom "Twilight" zaludila je tinejdžere širom svijeta, a njen glavni junak, simpatični Robert Pattison kaže da je tajna u tome što ovaj film djevojke uči kako apstinencija može biti seksi.

Priča o djevojci koja se zaljubi u vampira ekranizirano je djelo Stephenie Meyer, spisateljice koja spada u red mormona i ne vjeruje u seks prije braka. Film "Twilight" rival je Harryja Pottera po uspjehu na box officeu.

Dvadesettrogodišnji Britanac koji glumi vampira Edwarda Cullena, zaljubljenog u Kristen Stewart - heroinu Bellu Swan, činjenicu da glavni junaci u prve tri knjige razmjene tek jedan poljubac objašnjava riječima: "Uspjeh djela 'Twilight' leži u činjenici da nema stvarnog seksualnog kontakta među njima. 'Twilight' je velika metafora seksualne apstinencije, ali je ipak protkan erotikom. Mnogi elementi priče su seksi", kaže glumac za Telegraph.

Također je priznao kako ga je baš ovaj film pretvorio u međunarodnu zvijezdu, te da ga zaštitari moraju braniti od zaluđenih obožavateljica.

"Prošle godine kad bih izašao van morao sam se boriti da progovorim s nekim. Ove godine, iako izgledam isto, mnogi su jednostavno promijenili svoje mišljenje i odlučili da sam seksipilan. Nikad nisam dobijao uloge zgodnih momaka, tako da ne vidim šta se to promijenilo", kaže Pattison. "Oko mene bude mnogo obožavateljica koje vrište, ali kad progovorite s jednom od njih pet minuta, shvatite da su to iluzije. One obično žele nešto imaginarno, a ne stvarnost."