Bild
0

Anna Kurnjikova prva na listi najizazovnijih

Totalsport
Nakon izbora deset najboljih sportista svih vremena, hamburški dnevnik Bild donio je kombinirani popis od deset najizazovnijih sportista i sportistkinja.

Na vrhu popisa nalazi se ruska 28-godišnja teniserka Ana Kurnjikova, koja u karijeri nikad nije osvojila nijedan turnir, ali je svojom pojavom plijenila veliku medijsku pažnju gdje god se pojavila.

Iza nje slijedi portugalski 36-godišnji nogometaš Luis Figo, koji je prošle sezone okončao svoju veliku karijeru u kojoj je igrao za gigante poput Barcelone, Real Madrida i Intera, a imenovan je dva puta za najboljeg nogometaša godine, 2000. u izboru France Footballa, a 2001. u FIFA-inom izboru.

Na treće je Bild uvrstio bivšeg švedskog reprezentativca i bivšeg veznjaka Arsenala Freddieja Ljungberga (32), koji trenutno igra za tim MLS lige Seattle Sounderse.

Popis pet najizazovnijih zaključuju imena bivše klizačice Katarine Witt (43), bivše dvostruke olimpijske pobjednice koja je 2001. godine pozirala za Playboy, kao i Vladimira Klička (33), ukrajinskog boksera i aktuelnog svjetskog prvaka po IBF, WBO i IBO verzijama.

Bildov Top 10 najizazovnijih sportista i sportistkinja svih vremena:

  1. Ana Kurnjikova (tenis)
  2. Luis Figo (nogomet)
  1. Freddie Ljungberg (nogomet)
  2. Katarina Witt (klizanje)
  3. Vladimir Kličko (boks)
  4. Heidi Schüller (atletika)
  5. Susen Tiedtkes Po (atletika)
  6. Therese Alshammar (plivanje)
  7. David Beckham (nogomet)
  8. Mark Spitz (plivanje)