CNN
0

Angelina se rasplakala govoreći o izbjeglicama

Sarajevo-x.com
Iako ima već šestero djece, holivudska zvijezda Angelina Jolie kroz suze je izjavila kako ona i njen partner Brad Pitt nikad ne bi mogli odbiti novo usvajanje.

Govoreći na televiziji CNN u povodu Svjetskog dana izbjeglica, glumica koja vrijedi za najhumaniju među kolegicama, potvrdila je da očekuje kako postoje šanse da njena porodica bude proširena.

"Volimo djecu, volimo velike porodice, tako da nikad ne možemo reći ne", kaže UN-ova ambasadorica dobre volje.

U razgovoru se glumica plačući osvrnula na problem izbjeglištva, a posebno je istakla koliko je teško onima u ratom razorenom Pakistanu i Afganistanu.

Ispričala je i o susretu sa 15-godišnjim siročetom koje je ostalo paralizovano nakon što je pogođeno metkom u leđa, ali se, kaže Jolie, na njegovom licu, uprkos tragediji, mogla vidjeti snaga.

"Sve je izgubio, a opet je bio pun smijeha i topline. Preminuo je nekoliko mjeseci nakon što sam bila tamo", ispričala je i dodala koliko joj znači humanitarni rad.

"Svojoj djeci govorim kako postoje porodice koje nisu bogate kao mi i objašnjavam im koliko je važno za sve nas da ih posjećujemo i razumijemo ono što im se dogodilo", kaže glumica. "Povest ću ih u koliko god zemalja mognem i odgajati ih tako da puno znaju o svijetu."