Magazin Forbes
0

Angelina prestigla Oprah po bogatstvu i slavi

Sarajevo-x.com
Holivudska glumica Angelina Jolie 's trona' je svrgnula televizijsku voditeljicu Oprah Winfrey i tako postala najmoćnija osoba u svijetu slavnih, piše magazin Forbes.

'Kraljica televizije' kako zovu širom svijeta poznatu Oprah Winfrey posljednjih je godina zbog popularnosti ali i televizijskih honorara proglašavana najmoćnijom osobom u svijetu bogatih i slavnih.

No, lijepa i bogata Angelina Jolie u prošloj je godini zaradila 27 miliona dolara i tako s trećeg došla na prvo mjesto Forbesove liste bogatih i slavnih.

Oprah Winfrey je na listi i dalje druga, a slijede je Madonna, Beyonce, Tiger Woods, Bruce Springsteen i Steven Spielberg, a osmo i deveto mjesto najmoćnijih pripada Jennifer Aniston te Bradu Pittu, životnom partneru Angeline Jolie.

Deseto mjesto na Forbesovoj listi pripada slavnom igraču L.A. Lakersa, Kobeu Bryantu, dok je američki predsjednik Barack Obama tek na 49. mjestu Forbesove liste najmoćnjih ljudi.

No ipak, Obama je prvi predsjednik koja se pojavio na Forbesovoj listi, a na listu je dospio nakon historijskih predsjedničkih izbora u kojima je na vrh SAD-a prvi put zasjeo tamnoputi čovjek.

Iako su godinama bili na vrhu liste, pjevač Justin Timberlake, glumica Jennifer Lopez, te manekenka Tyra Banks ove su godine potpuno izostavljeni s liste.