Pisac neovlaštene biografije
0

"Angelina Jolie veoma podsjeća na princezu Dianu"

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: Bangshowbiz)
Angelina Jolie (Foto: Bangshowbiz)
Slavna glumica Angelina Jolie veoma je slična pokojnoj princezi Diani, tvrdi pisac Andrew Morton koji je pisao biografije objema damama.

Morton je 1992. godine napisao knjigu o princezi od Welsa, "Diana: Her True Story", a ovih dana je objavio i neovlaštenu biografiju slavne holivudske glumice. Tvrdi da je tokom istraživanja pronašao nevjerovatne sličnosti između Lady Di i Angeline Jolie.

"Obje su karizmatične, proživjele su grozno djetinjstvo, roditelji su im razvedeni, obje su patile od poremećaja prehrane i obje su neprestano pod budnim okom javnosti", kazao je Morton za "PopEater".

"Prvi put kada sam vidio Angelinu na premijeri jednog filma u New Yorku reakcija publike podsjetila me na to kako su ljudi reagovali kada bi Lady Diana ušla u sobu. Razgovor bi zamro i svi bi se propinjali na prste i podizali glavu samo kako bi vidjeli modernu božicu", istakao je Morton.

On je dodao da je sličnost među ovim dvjema damama i to što su obje koristile svoj utjecaj samo kako bi skrenule pažnju na one zaboravljene.

Na pitanje kakva je Angelina iza reflektora i blještavila crvenog tepiha i pozornica Morton je odgovorio:

"Nekonvencionalna, ali tradicionalna, kućanica ali i osoba koja sve uništi, njegovana i samodestruktiva osoba, inteligentna, zbunjena i veoma naivna."

Inače, Angelina Jolie je i ranije navodila priincezu Dianu kao uzor i inspiraciju za svoj humanitarni rad.

"Diana me neizmjerno inspirisala. Slijedim ono što je ona započela, posebno na području raščišćavanja minskih polja. Fascinira me to što je ona odabrala upravo taj put u životu. Za mene je to privilegija", izjavila je majka šestero djece prije nekoliko godina.