U goste Šerbedžiji
0

Angelina Jolie u petak dolazi na Brijune

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Prema pisanju hrvatskih medija, poznata holivudska glumica i humanitarka Angelina Jolie u petak ujutro bi trebala doći na Brijune.

Jolie bi trebala biti gošća teatra Ulysses, odnosno Radeta Šerbedžije i njegove supruge, te pregovarati sa slavnim glumcem o ulozi u svom rediteljskom prvijencu čija će se radnja odvija na području bivše Jugoslavije.

"Ona će navečer pogledati predstavu Kralj Lear koju na Malom Brijunu uspješno igramo već desetu godinu", potvrdila je glasnogovornica Kazališta Ulysses Marina Vujčić.

Angelina Jolie će u Hrvatsku, na pulski aerodrom sletjeti u petak privatnim avionom, nakon čega će se uputiti na Brijune.

Od Kazališta Ulysses, rekla je Vujčić, slavna glumica zahtijevala je da joj osiguraju mir i zaštitu od novinara. Stoga se novinari i fotoreporteri neće moći akreditovati za predstavu.

Angelina Jolie ovih dana širom Evrope promoviše svoj novi film, akcijski triler "Salt", a na ovim prostorima bila je u aprilu, kada je sa Pittom posjetila Bosnu i Hercegovinu, a potom Crnu Goru.