Showbiz
39

Angelina Jolie prvi put u javnosti nakon dvostruke mastektomije

Klix.ba
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: AFP)
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: AFP)
Oskarovka Angelina Jolie, koja je nedavno podigla veliku prašinu u javnosti otkrivši da se radi prevencije podvrgla dvostrukoj mastektomiji, pojavila se prvi put u javnosti nakon operacije.

Poznata glumica prisustvovala je londonskoj premijeri filma "World War Z", u kojem glavnu ulogu tumači njen životni partner Brad Pitt.

U izjavi novinarima, Jolie je kazala da se osjeća sjajno nakon operacije te da je zahvalna svojim obožavateljima na velikoj podršci.

Glumica je kazala da joj je drago što je njen postupak pokrenuo priče o raku dojke i njegovoj prevenciji.

"Potresem se kad govorim o tome, ali sretna sam što su žene počele pričati o svom zdravlju. Nakon što sam izgubila majku zbog raka, zahvalna sam i veoma dirnuta podrškom ljudi", objasnila je Jolie.

Pitt je kazao da ja Angelinina odluka da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji zbližila njihovu porodicu.

"Ono što je za nas najljepše je što se naš život nastavlja", rekao je poznati glumac.

Angelina se nakon uklanjanja obje dojke podvrgnula rekonstruktivnoj operaciji tako da je čitav proces oporavka trajao tri mjeseca.

Njena majka Marcheline Bertrand umrla je u 56. godini od raka jajnika, a nedavno joj je preminula i tetka od raka dojke.

Ljekari su procijenili da Jolie ima 87 posto rizika da oboli od ove zloćudne bolesti, a nakon operacije taj rizik je smanjen na pet posto, piše AFP.