Teško se nosila s onim što je vidjela
314

Angelina Jolie: Prva UN misija mi je promijenila život

Klix.ba
Angelina Jolie (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Angelina Jolie (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Američka glumica Angelina Jolie je rekla da je bila emotivno uništena nakon svoje prve humanitarne misije za Ujedinjene nacije. Kako kaže, vodila je i dnevnik kako bi se lakše nosila sa svime što je vidjela.

Jolie, koja je ambasadorka dobre volje ove organizacije, se u početku jako teško nosila sa situacijom nakon što je srela ljude koji žive u ekstremnom siromaštvu, bez hrane i u ratom zahvaćenim područjima.

"Moja prva misija me u potpunosti promijenila. Tokom prvog putovanja sam stalno plakala. Tim ljudima su ubijene cijele porodice, njihovi domovi su spaljeni, postali su izbjeglice. Nisu plakali samo zato što nisu imali vremena za to. Shvatila sam da im moje suze ne mogu pomoći. Morala sam se fokusirati i početi sa praktičnim radom", rekla je Jolie za Total Film.

Prijatelji su joj savjetovali da počne pisati dnevnik kako bi se lakše nosila sa svim ružnim stvarima kojima je svjedočila, a Jolie priznaje da ju je to iskustvo prmijenilo kao osobu.

"Pomalo je i smiješno, jer uvijek vas pitaju da ukratko kažete ko ste, šta ste i kroz kakve ste promjene prošli. Nikada nisam bila ni na kakvim terapijama i zaista ne znam kako se tako otvorila dok sam pisala dnevnik. Znala sam samo da želim da se otvorim ka svijetu i da naučim nešto više o njemu i drugim ljudima, kao i o aktuelnim dešavanjima. Zbog toga sam se promijenila", dodala je Jolie.