Showbiz
0

Angelina Jolie o Madonninom usvajanju djeteta

Sarajevo-x.com
Holivudska glumica Angelina Jolie je izjavila kako smatra da je Madonna učinila nezakonito djelo kada je usvojila 6-mjesečnog dječaka iz Malavija.

''Lično, ja volim biti na pravoj strani zakona'', izjavila je Jolie za francuski magazin Gala. ''Nikada ne bih odvela dijete iz zemlje u kojoj usvajanje djeteta nije zakonit čin''.

''Madonna je znala kakva je situacija u državi u kojoj je dječak rođen."Malavi je država koja nema zakonski usvojenog okvira za usvajanje djece"., dodala je Jolie.

Filmska zvijezda, koja je usvojila dvoje djece iz Kambođe i Etiopije, nije jedini kritičar Madonninog plana za usvajanje Davida Bande.

S druge strane, iz malavijske Vlade su u petak izjavili da su sretni zbog pažnje koja je posvećena dječaku tokom njegovog boravka kod Madonne.

Jolie je za magazin Gala izjavila i da joj je žao Madonne zbog svih napada na njenu ličnost kroz koje je prošla u zadnje vrijeme. ''Užasnuta sam napadima koji su usmjereni ka njoj. Ono što bi trebalo biti važno jeste sreća njenog malog Davida''.