Želi biti humanitarka
12

Angelina Jolie: Mislim da ću morati odustati od glume

Klix.ba
Glumica Angelina Jolie je izjavila da osjeća potrebu da poduzme sve što je u njenoj moći da pomogne žrtvama silovanja u Siriji.

Jolie je za Channel 4 izjavila da smatra da njen humanitarni rad oduzima mnogo više vremena, ali da je također i mnogo više zadovoljavajući od glume.

Kada su je pitali da li razmišlja o tome da prestane glumiti u filmovima, Jolie je rekla: "Naravno. Mislim da ću morati odustati od glume kada djeca uđu u tinejdžerske godine, jer će biti toliko toga što moram uraditi kući i drugdje. Međutim, uživala sam dok sam glumila. Snimit ću još neke filmove. Sretna sam što radim ovaj posao. Ovo je jedna od najljepših profesija u kojoj se možete naći. Ali ukoliko bi sutra to sve nestalo, bila bih sretna što provodim vrijeme kući sa djecom".

Tridesetsedmogodišnja glumica se nada da će provoditi više vremena kao specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija, a činjenica je da otkako je postala majka obavlja sve više misija za ovu međunarodnu organizaciju.

"Kada se probudim ujutro, kao i svi ostali upalim televiziju i pogledam šta se dešava u svijetu. Želim biti dio ovog svijeta na pozitivan način", dodala je Jolie.