Showbiz
26

Angelina Jolie: Majka je od mene napravila humanitarku

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Holivudska glumica Angelina Jolie novinarima francuskog magazina Marie Claire je govorila o svojoj pokojnoj majci, odnosno njenom utjecaju na Angelinin humanitarni rad kojim se danas bavi.

Na svome vjenčanju u augustu Angelina je odala počast svojoj pokojnoj majci, a sada je otvoreno govorila o majčinstvu i o načinu na koji je majka utjecala na nju.

Angelinina majka Marcheline Bertrand je preminula 2007. nakon duge borbe sa rakom jajnika, a glumica kaže da je ona bila nježna i blaga žena, ali da je za djecu bila u stanju pomjeriti planine.

"To je nešto zbog čega se oduvijek divim ženama, ta mješavina nježnosti i snage. Majka je uvijek pokušavala razumjeti ovaj komplikovani svijet, imala je veliko srce i bila veoma osjetljiva na nasilje koje se dešava u svijetu", dodala je Angelina.

Danas, kada gleda svoju djecu, glumica se, prema vlastitom priznanju, osjeća veoma povezano sa majkom, jer je njena djeca najviše podsjećaju na nju.

Upitana o drugim aspektima privatnog života, kazala je kako uvijek nešto radi te da malo vremena ostavlja za odmor i opuštanje.