Showbiz
60

Angelina Jolie kao tinejdžerica: Rane fotografije s početka karijere

Klix.ba
Pogledajte fotografije slavne glumice dok je još bila tinejdžerica i radila kao model, prije nego što je ušla u filmski svijet.

Angelina Jolie je rođena u Los Angelesu, u glumačkoj porodici. Otac joj je glumac Jon Voight, poznat po filmovima "Ponoćni kauboj" (1969.) i "Povratak veterana" (1978.) za kojeg je dobio Oscara, a majka Marcheline Bertrand, bivša manekenka i glumica.

Roditelji slavne glumice su se razveli kada je Angelina imala godinu dana. Živjela je s majkom i starijim bratom James Heavenom u New Yorku, a s 11 godina je pohađala Lee Strasberg Theater Institute. Njena prva filmska uloga bila je 1982. godine u filmu "Lookin to Get Out".

Sa 16 godina je počela živjeti sama. Radila je kao model i često se pojavljivala u glazbenim spotovima (Rolling Stones,The Lemonheads, Lenny Kravitz...) i putovala u London, New York i Los Angeles. Kada se preselila u Los Angeles, glumila je u nekoliko studentskih filmova svoga brata i Met Theatru uz Ed Harrisa i Holly Hunter.

Film "Hackers" (1995.) donio joj je prvu glavnu ulogu i pohvale glumačkom umijeću.

Angelina Jolie je i mnogo više od samo lijepog lica - UNHCR-ova je veleposlanica dobre volje, te je poznata po svom humanitarnom radu i zalaganju za prava manjina širom svijeta.

Danas je udata za glumca Brada Pitta s kojim ima troje biološke i troje usvojene djece.