Showbiz
1

Angelina Jolie: Heroj Louis Zamperini me učinio boljom osobom

Klix.ba
Poznata glumica i režiserka Angelina Jolie objavila je fotografiju na kojoj je pozirala s Louisom Zamperinijem, 98-godišnjim ratnim herojom čija je nevjerovatna životna priča tema njenog novog filma "Unbroken".

Na fotografiji Jolie ima blagi osmijeh i djeluje opušteno dok odmara na Lousiovom ramenu. Louis ima također blagi osmijeh, a do izražaja su došle njegove plave oči i sijeda kosa.

Joli i Zamperini su se upoznali prije godinu dana kada je potpisala ugovor da bude režiser filma "Unbroken" koji je baziran na bestseleru Laure Hillenbrand iz 2010. godine koja govori o njegovom nevjerovatnom životu.

"Angelina je ljudski dinamo i znam da će ispričati priću na pravi način", rekao je heroj o svojoj novoj drugarici.

"Bit će teško napraviti film vrijedan ovog čovjeka. Duboko sam počastvovana što sam dobila ovu priliku i učinit ću sve da oživim Louisovu inspirativnu priču. Kao što su čitaoci Laurine knjige i svi ljudi koja mu se dive i vole ga, i ja sam njegov fan. Učinio me boljom osobom", rekla je Jolie.

Zamperinijeva životna priča počinje s njegovom karijerom trkača na Olimpijskim igrama 1930-ih godina. Nakon atletske karijere Zamperini se pridružio zračnim snagama. Tokom misije 1942. njegov avion se s rušio u Tihi okean, te su Zamperini i još dvije osove prvo provele na moru 47 dana, a potom su zarobljeni. Naime, japanska vojska držala ih je zarobljenima godinama prije nego su se uspjeli vratiti kući.

Jolie se trenutno nalazi u Australiji gdje se priprema za početak snimanja filma "Unbroken" koji bi se trebao pojaviti u kinima krajem ove godine.