James Cameron
0

"Angelina Jolie će biti savršena Kleopatra"

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Reditelj James Cameron potvrdio je za "New York Times" da traju pregovori sa kućom Sony Pictures o snimanju 3D filma o kraljici Egipta, Kleopatri. Također, istakao je kako će ta uloga vjerovatno pripasti Angelini Jolie, te da smatra je ona upravo stvorena za to.

"Pregovaramo o tom projektu. To je tema koja me oduvijek fasinirala, no još nema nikakvih konačnih odluka", kazao je reditelj najuspješnijih filmova na svijetu "Avatara" i "Titanica".

Cameron je istakao i to da je snimanje filma o Kraljici Nila jako veliki projekat.

"Zvuči dobro zar ne? Mislim Angelina Jolie kao Kleopatra. Bez obzira na to hoću li ja biti reditelj tog filma ili ne, moram priznati da je riječ o zaista velikom projektu", istakao je Cameron.

Angelina Jolie je još u julu za magazin US kazala kako bi bila počastvovana da dobije tu ulogu, iako nije još ni pročitala scenario za film.

Ipak, ne bi svi bili sretni da slavna glumica i rediteljica koja snima film o Bosni, dobije ulogu kraljice Egipta.

Naime, kada je tokom ljeta obznanjeno da bi uskoro moglo početi snimanje filma nazvanog "Kraljica Nila" (Queen Of The Nile), i da bi uloga Kleopatre trebala najvjerovatnije pripasti Angelini Jolie, veliki dio crne populacije se pobunio.

U priči koju je objavio Essence.com autor navodi da ta uloga treba pripasti crnkinji.

"Iskreno, ne interesuje me kakve usne ima Angelina Jolie, koliko je djece iz Afrike usvojila, i koliko će potamniti za potrebe snimanja filma. Ja smatram da ta uloga treba pripasti crnkinji", naveo je autor u tekstu nazvanom "Ponovo bjelkinja glumi Kleopatru?"