Otkriveni novi detalji
0

Amy je umrla sama, u kući nije pronađena droga

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glasnogovornik Amy Winehouse Chris Goodman konačno je progovorio, otkrivajući da je Amy umrla sama u krevetu i da ju je pronašao njen tjelohranitelj.

"Osim tjelohranitelja koji je bio angažovan da brine o njoj, Amy je bila sama u kući u vrijeme smrti", kazao je Goodman tabloidu The Sun.

Pjevačica je tjelohranitelju navodno rekla da ide spavati, a kada je on, nakon nekoliko sati, otišao da je probudi, nije disala.

"Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Bio je u šoku! U ovoj fazi niko ne zna kako je umrla. Jedino što znamo je da je umrla sama u svom krevetu", kazao je Goodman.

Novi detalji policijske istrage pokazuju da je Amy bila mrtva nekoliko sati prije poziva upućenog Hitnoj pomoći.

S obzirom da se godinama borila s ovisnošću, odmah su se pojavile špekulacije da je pjevačica umrla nakon konzumacije smrtonosnog koktela droga. Međutim, od tih navoda se sada odustalo.

Neimenovani izvor tvrdi da u njenom domu nisu pronađene prazne boce ili droga.

Amyno zdravlje je bilo veoma narušeno i redovno je imala napade zbog kojih je često bila po bolnicama, a njen nervni sistem je bio uništen. U više navrata je bila na odvikavanju, a Chris priznaje da se u posljednje vrijeme sa ovisnošću borila intenzivnije nego ranije, ali da je generalno bila dobro.

Posljednji put je na ljekarskom pregledu bila u petak, samo dan prije smrti, kada je njeno zdravstveno stanje ocijenjeno kao dobro.

Amyna porodica je izdala saopćenje u kome stoji da su "shrvani" njenim preranim odlaskom, te da se spremaju za sahranu koja će biti održana čim se obavi autopsija.