Ponosna na novu ulogu
1

Amra Silajdžić ambasadorica dobre volje Fondacije Bosana

Sarajevo-x.com
Najpoznatija bosanskohercegovačka manekenka s uspješnom inozemnom karijerom Amra Silajdžić postala je ambasadorica dobre volje Fondacije Bosana. Fondacija je posvećena jačanju i poboljšanju ekonomskog i socijalnog stanja građana BiH kroz edukaciju i programe koji pružaju mogućnost za razvoj i zapošljavanje.

Ponosna na svoju novu ulogu Amra je vijest objavila i na svom Twitter profilu.

"Ponosna i sretna objavljujem da sam službeno postala ambasadorica Bosana fondacije. Molim vas posjetite link da saznate nešto više o fantastičnoj organizaciji i podržite nas. Hvala vam puno", napisala je Amra.

U fondaciji ne kriju da su oduševljeni što će sarađivati s lijepom Bosankom s adresom u Los Angelesu kako bi pomogli djeci Bosne i Hercegovine.

"Amra donosi entuzijazam, energiju i široku mrežu veza za koje se nadamo da ćemo ih istražiti u budućnosti. Amra je također majka osmogodišnje Sofije zbog čega su Bosanini ciljevi još bliži njenom srcu", objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Bosana fondacije.

Bosana Fondacija je internacionalna nevladina organizacija osnovana u Los Angelesu fokusirana na školsko obrazovanje jer vjeruju da omladina danas predstvalja lidere svoje države sutra. Njihov cilj je da kroz različite programe poprave socijalnu i ekonomsku situaciju u zemlji kako bi BiH opet postala zemlja uspjeha, mira i cjelovite multietničke tradicije i kulture.