Šta Srbija još nudi osim tenisa
0

Amerikanci izabrali 10 najseksipilnijih Srpkinja

Sarajevo-x.com
Stanija Dobrojević
Američki magazin Complex je napravio listu od 10 najseksipilnijih Srpkinja. Ovakav izbor dolazi nakon što je teniser Novak Đoković osvojio Wimbledon, pa su Amerikanci, odnosno novinar Đorđe Gašić, očigledno porijeklom sa Balkana, istražili šta Srbija još nudi osim talentiranih tenisera.

Novak je prošao neporažen u 41 meču ove godine, te postao apsolutno broj jedan u svijetu tenisa. No, osim talentiranih sportaša naše istočne komšije su izgleda u svijetu prepoznatljivi i po lijepim ženama.

Od svih 10 žena koje su ušle u uži izbor, Amerikancima se najviše svidjela srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović. Za nju kažu da je "srpska Madonna", a nisu propustili ni da spomenu njen politički utjecaj, kao ni česte sukobe sa zakonom. Na drugom mjestu je teniserka Ana Ivanović, na trećem Nina Seničar, manekenka iz Novog Sada koja se pojavila i na italijanskim televizijama u ulozi voditeljice.

Četvrta je Tijana Stajšić, bivša Miss Jugoslavije, peta je Jelena Ristić, djevojka najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, šesta je Danijela Dimitrovska, manekenka poznata širom svijeta, zatim slijedi Maja Latinović na sedmom mjestu, također manekenka. Na osmo mjesto Amerikanci su stavili glumicu Bojanu Novaković, koja bi uskoro mogla napraviti značajniji proboj u Hollywoodu. Deveta je manekenka u usponu Manja Babović, dok je na desetom mjestu srbijanska seks bomba sa interneta i kćerka bogatog oca - Stanija Dobrojević.