Spike Lee
0

Američki crnci očekuju mnogo od Obame

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Filmaš Spike Lee izjavio je da će crni Amerikanci imati veća očekivanja od bilo koje druge grupe ako senator iz Illinoisa Barack Obama postane američki predsjednik.

Ipak, u intervjuu u TV programu "Our World with Black Enterprise," Lee je upozorio crnce da ta očekivanja uzmu s oprezom.

"Ne mislim da je ikada postojao predsjednik koji je napravio toliko zbrke - osam godina zbrke - koja se sada mora raščistiti. Crnci se moraju opustiti. Ne očekujte da zbog toga što će naš brat biti tamo da se bavi svakom našom sitnicom. Dajte bratu nešto vremena da se opusti. Mislim da on neće biti samo predsjednik Sjedinjenih Država crnaca, ništa poput toga. On će biti predsjednik Sjedinjenih Država Amerike - svačiji predsjednik", kazao je Lee.

Lee, koji promovira novi film "Miracle at St. Anna", odbio je špekulirati o mogućnosti da senator iz Arizone John McCain pobijedi na izborima 4. novembra.

"Ne mogu govoriti o tome jer se to neće desiti. Ne razmišljam na taj način. Petog novembra u čitavom svijetu će svanuti bolji dan", kazao je.