Showbiz
48

Američka manekenka Emily Ratajkowski pozirala gola na konju

Klix.ba
Američka manekenka i glumica Emily Ratajkowski pozirala je gola na konju u čast feminizmu.

Emily je pozirala za magazin "Harper's Bazaar" za koji je dala i intervju u kojem je diskutovala o feminizmu, golim selfijima, te je iskoristila priliku da se "obruši" na sramotne komentatore poput CNN-ovog novinara Piersa Morgana.

Emily Ratajokowski postala je poznata jer je pozirala gola, te po svojoj borbi za feminizam i politiku. Ona podržava pokret "FreeTheNipple (oslobodi bradavice) u okviru kojeg propagira da niko ne bi trebao cenzurisati ili kritikovati kako žena odlučuje da pokazati svoje tijelo.

"Znate, kada je Lena Dunham skinula odjeću bila je izrugana, ali u isto vrijeme taj se potez smatra hrabrošću. Kada Justin Bieber skine majicu za njega se kaže da je odrastao, a kada žena bude u toplesu onda to ima drugo značenje", rekla je.

Istakla je kako je ne zanimaju komentari u kojima je ljudi ne podržavaju i da je njihov problem ako im ne prija. Iako je dobila niz negativnih komentara jednu osobu je posebno izdvojila - CNN-ovog novinara Piersa Morgana jer je napisao negativni komentar o selfiju Kim Kardashian.

"Nisam je znala lično, ali Kim je napravila goli selfie u martu, a preko intimnih dijelova tijela bile su crne crte. bilo je svakakvih komentara, a posebno se isticao Piers Morgan koji je na to sve napisao da je ona majka, da ima 35 godina i da je to smiješno. To me je baš naljutilo. Kad im je odgovorila na tvitove, Piers je rekao kako je Kanye napisao te tvitove što me je dodatno iznerviralo", kazala je Emily. Morgan je prozvao i Emily pitavši da li joj treba odjeće jer izgleda kao da se smrzava, na što mu je onda odgovorila da ne treba odjeću u tolikoj mjeri u kojoj on treba medije.