Showbiz
3

Alicia Silverstone naga u novoj PETA-inoj kampanji

Klix.ba
Bivša američka glumica Alicia Silverstone snimila je novu kampanju za PETA-u, organizaciju za zaštitu životinja, a tom je prilikom skinula svu odjeću sa sebe.

Zima dolazi, a četrdesetogodišnja američka glumica Alicia Silverstone ne želi nositi vunu. A to je i dokazala fotografijama na kojima zaista ne nosi ništa.

Nage fotografije osvanule su na PETAinim bilbordima u New Yorku. Fotografiju za reklamni plakat snimio je poznati fotograf Bran Bowen Smith, a Silverstone na fotografiji stoji naga u šumi a ispod piše "Radije ću biti gola nego nositi vunu. Nosite vegansko".

Foto: PETA
Foto: PETA

"Ljudi mi uvijek govore da samo nose vunu koja se ošiša s ovce i da ne mora značiti da je ovca zbog toga mučena i ubijena. To je kao da nekoga pitam "Mogu li te ošišati, jer mi treba tvoj kaput", kaže Silverstone i dodaje kako ovce i šišanje može jako povrijediti.

Silverstone je najpoznatija po ulogama u filmovima "Clueless" i "Batman i Robin", te pojavljivanju u spotovima grupe Aerosmith, a odavno se zalaže za prava životinja i očuvanje okoliša, te promovira veganstvo i prirodnu kozmetiku.

Silverstone su priključila mnogim poznatim ličnostima, kao što su Taraji P. Henson, Khloe Kardashian, Eva Mendes, Pink, Penelope Cruz i Olivia Munn koje su, u znaku podrške prava životinja, pozirale kao od majke rođene.