Predstavio biografiju "Open"
0

Agassi: "Ne žalim niti najmanje, a Steffi je ponosna"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Ispričati istinu bio je jedini cilj moje biografije. Ispričati sam je mogao samo na ovaj način", izjavio je Andre Agassi na jednome od predstavljanja biografije Open.

"Znao sam da će moja priznanja prouzrokovati potrese i žestoke reakcije, no ništa u životu ne dolazi bez žrtve. Zar da žalim što sam priznao kroz što sam prolazio? Zar da žalim zato što sam rekao istinu? Bio je ovo jedini način da ispričam što sam do sada proživio. Želio sam da ova knjiga emotivno dirne milione ljude koje ne poznajem, zato sam je i pisao tri godine", rekao je Agassi u izjavi za Reuters koju prenosi L'Equipe.

Agassi je ponovio da nikad nije varao niti je pokušavao varati:

"Ponavljam da sam uzevši drogu naškodio isključivo sam sebi. Nisam time ništa zaradio, već isključivo izgubio. Tu godinu, tokom koje sam potonuo u pakao droge, slobodno neka mi izbrišu iz životopisa."

"Osjećam sada da sam živio bivši život i da sam onda dobio novu priliku. Nadam se da će moja priča pozitivno utjecati na mlade ljude. Pronašao sam sebe s 27 godina. Tada sam birao i izabrao sam tenis. Porodica je sve vrijeme pisanja knjige bila uz mene. Zbog porodice sam i krenuo u taj projekt. I Steffi je od početka bila vrlo uključena u njezino stvaranje. Dirnulo ju je kad je sve pročitala, ali je sve vrijeme znala što ću i koliko objaviti. Sada, kada je sve napisano, znam da je ponosna na mene", kazao je Agassi