Zvanično potvrdila
11

VIDEO / Adele otpjevala pjesmu za "Skyfall", sutra premijera

Klix.ba
Adele
Adele
Premijera 23. Bondovog filma "Skyfall" bit će održana 9. novembra, što i nije tako skoro za fanove koji jedva čekaju da pogledaju ovo filmsko ostvarenje.

Ali vijest koja će ih zasigurno obradovati je da je Adele zvanično potvrdila da će ona otpjevati pjesmu za novi film o Jamesu Bondu. Pjesma koju će otpjevati britanska pjevačica, dobitnica prestižne nagrade Grammy, bit će predstavljena već sutra, 4. oktobra.

Nova pjesma je već dostupna na iTunesu, a pojavit će se i na njenoj zvaničnoj stranici na 50. godišnjicu ostvarenja "Dr. No", jednog od filmova o Bondu.

Pjevačica je o ovoj pjesmi pisala i na svom Twitter profilu u ponedjeljak i postavila fotografiju teksta pjesme.

"Bila sam neodlučna na početku zbog svjetala i pritiska, ali sam se brzo zaljubila u scenarij. Bilo je veoma zabavno pisati nabrzinu, jer to nisam radila ranije, što je učinilo sve uzbudljivijim", napisala je Adele na Facebooku.

Pjesma je snimljena u Abbey Road studij u u Londonu, a Adele se pridružio 77-člani orkestar. Ona je prvi izvođač iz Britanije, nakon Duran Duran 1985. godine, koji snima tematsku pjesmu za Bondov film.

Filmofili imaju priliku pogledati i novi videosnimak na kojem je prikazano snimanje scene u kojoj se Daniel Craig bori u vodi.

Za ovu scenu korišteni su bazen i podvodna svjetla te se čuje konverzacija režisera i glumaca.