Dom u "nizu milijardera"
0

Abramovich kupio kuću za 100 miliona eura

Sarajevo-x.com
Kad ste jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, čini se da za vas postoji samo jedno mjesto na Zemlji, rezidencijalna ulica koju zovu Billionaires Row (Niz milijardera) u zapadnom Londonu.

Novi "stanovnik u nizu" je ruski milijarder Roman Abramovich. Vlasnik nogometnog kluba Chelsea, je treći među deset najbogatijih pojedinaca koji su preselili u britansku najskuplju ulicu.

On je kupio vilu vrijednu 100 miliona eura za koju se vjeruje da ima više od 15 spavaćih soba i velike vrtove. U izgradnji je sjajno podzemno igralište koje će biti smješteno ispod imanja i koje će imati teniski teren, medicinski centar i privatni muzej.

Abramovich se odlučio na ovu kupovinu nakon što je obznanjeno da je odustao od obnove devet stanova i ljetnikovca u Londonu, za što bi inače trebao izdvojiti 170 miliona eura. Međutim, porodica Abramovich, koju uz Romana čine supruga Dasha Zhukova i sinčić nije mogla čekati tri godine da posao bude završen te su se opredijelili za vilu od 100 miliona eura.

Tako će Abramovich u komšiluku imati ekstremno bogatog biznismena Lakshmija Mittala, čiji je dom u najskupljoj britanskoj ulici šef Formule 1 Bernie Ecclestone nazvao Tadž Mittal. Tu je, između ostalih, i naftni magnat, po rođenju Ukrajinac Len Blavatnik. U ulici su još i brojne diplomatske zgrade, uključujući rusku i izraelsku ambasadu, prenosi Daily Mail.