Showbiz
0

50 Cent kupio auto Valu Kilmeru

Sarajevo-x.com
Jedan od najpoznatijih i najprodavanijih američkih repera 50 Cent velikodušno je potrošio 100.000 dolara na auto za Vala Kilmera, kojeg je tek nedavno upoznao.

Kako je saznala američka žuta štampa, slavni muzičar i hollywoodski glumac postali su dobri prijatelji tokom snimanja filma "Streets of Blood" u Louisiani, zahvaljujući zajedničkoj strasti prema oldtajmerima.

50 Cent, rođen kao Curtis Jackson, odmah je kupio Chevy Impalu iz 1965. godine i iznenadio Kilmera kada mu je dao ključeve. "Val je bio šokiran, 50 je divna osoba i nevjerovatno je velikodušan", izjavio je Jacksonov produkcijski partner Randall Emmett.

Početkom sedmice, Jackson je optužen za pokušaj ubistva vlastitog sina i bivše djevojke.

Shaniqua Tompkins, majka njegovog desetogodišnjeg sina Marquisea, tvrdi kako je Molotovljev koktel uzrokovao požar u kojem je potpuno uništeno 50 Centovo 2,4 miliona dolara vrijedno imanje na Dix Hillsu, u američkoj saveznoj državi New York.

Shaniqua, Marquise i još četiri osobe su se u tom trenutku, u petak prošle sedmice, našle u vili. Svi su pretrpjeli lakše tjelesne povrede.

"Pokušao je ubiti mene i vlastito dijete. Sigurna sam da je ovo učinio 50 Cent", kazala je njegova bivša djevojka.

Požar je uslijedio samo nekoliko dana nakon što je 32-godišnji reper pokušao bivšu ljubavnicu izbaciti iz vile, usred žestoke svađe.

50 Cent je, u vrijeme podmetanja požara, snimao triler "Streets of Blood", te je negirao ove optužbe.