Showbiz
0

48.000 dolara za pramen kose Johna Lennona

Sarajevo-x.com
Pramen kose legendarnog muzičara Johna Lennona prodan je za 48.000 dolara u srijedu u Velikoj Britaniji na aukciji memorabilija grupe "The Beatles" koje je prikupila frizerka jednog od najpopularnijih bendova na svijetu.

Pramen kose, sakriven u primjerku Lennonove knjige "A Spaniard in the Works" u kojoj se i potpisao, za 48.000 dolara dospio je u ruke nepoznate osoba koja je telefonski učestvovala u aukciji.

Aukcijska kuća Gorringes koja je organizirala neobičnu aukciju očekivala je da će pramen kose doseći iznos između 4.000 i 6.000 dolara.

Kako saznaje Associated Press, Lennon je knjigu i pramen kose poklonio Betty Glasow, frizerki fantastične četvorke, a napisao je i posvetu: "Za Betty, za mnogo ljubavi i kose, John Lennon xx."

Glasow, koja je bila odgovorna za besprijekorne frizure Beatlesa tokom snimanja filma "A Hard Day's Night" and "Help!" 60-ih godina, odlučila je prodati vrijedne predmete kako bi njihovi obožavatelji mogli uživati u njima, otkrio je Nick Muston, direktor aukcijske kuće Gorringes.

Na aukciji održanoj u Worthingu prodane su i potpisane fotografije benda posvećene Betty Glasow, uključujući i fotografiju na kojoj se George Harrison potpisao kao "George "Dandruff" Harrison" koja je prodana za 13.000 dolara.