Showbiz
0

10 razloga zašto je Paris Hilton poslovni genije

Sarajevo-x.com
Javnost je posmatra kao glupu, slavnu i bogatu plavušu koja se ne zna "hljeba najesti" sama. No, ispod perfektno ofarbane i frizirane kose nalazi se lukav poslovni mozak. Tako barem tvrdi Chas Newkey-Burde, autor nove biografije Paris Hilton - "Life on the Edge".

Bila je u zatvoru poput Marthe Stewart. Pokrenula je modnu liniju za ljude i pse. Robert Redford ju je nazvao nositeljicom propasti njegovog Sundance filmskog festivala. Ipak, čini se da je prava Paris Hilton briljantan poslovni stručnjak.

  1. Kada se susrela sa izvršnim direktorom Guess modne linije, zapanjila ga je enciklopedijskim znanjem historije kompanije. Potpisao je ugovor s njom na licu mjesta.

  2. Kompanija Parlux Fragrances ju je opisala kao san svakog prodavača i procijenili su da im je ugovor koji su potpisali s njom o reklamiranju parfema utrostručio vrijednost kompanije.

  3. Plaćeno joj je milion dolara da odleti u Austriju, mahne okupljenoj rulji i kaže da voli Austriju. Kada su je pitali zašto voli Austriju, jednostavno je odgovorila: Zato što su mi platili milion dolara da mahnem okupljenima".

  4. Ima sreće. Kada je na Internet procurila snimka seksa, novine su rasprodavale tiraže i nisu je skidali iz udarnih vijesti. Sve se to desilo malo prije prikazivanja prve epizode reality showa "The Simple Life".

  5. Sreća je uz nju bila više puta. U sedmici kada je objavljena knjiga "The Tinkerbell Hilton Diaries", koju je "napisala" njena kujica Zvončica (Tinkerbell), slavna čiuvauva je nestala na nekoliko dana, stavivši knjigu pod budno oko javnosti.

  1. Zna koje prilike treba zaobići. “Odbila sam perverzne stvari, poput Paris Hilton lutke na napuhavanje".

  2. Hvale je i ostali poslovni ljudi. Uspješan poslovni magnat, njen otac Rick za njen uspjeh kaže: “Nije pokušavala jeftino da se proda".

  3. Pored Paris, koliko još znate "glupih plavuša", čija knjiga je provela pet sedmica na listi best-sellera New York Timesa?

  4. The Learning Annex joj je nedavno ponudio milion dolara da održi jedan 60-minutni čas na temu "Kako izgraditi vlastiti brend?". To bi značilo da je drugi najplaćeniji predavač Learning Annexa, iza njenog prijatelja Donalda Trumpa.

  5. Priznaje da namjerno ostavlja dojam glupe osobe u javnosti te da je to redovno nasmijava kada, kao rezultat tog javnog mišljenja, krene u banku sa čekom.