magazin
4

Sestra glumca Paula Walkera: Nije tačno da je poginuo utrkujući se na cesti

Klix.ba
Paul Walker (Foto: AFP)
Paul Walker (Foto: AFP)
Sestra glumca Paula Walkera, Ashlie Walker, negirala je navode da je njen brat prije tri dana poginuo u saobraćajnoj nesreći usljed neprilagođene brzine dok su se on i vozač automobila utrkivali s drugim učesnicima u saobraćaju.

Ashlie je izjavila za Daily Mail kako su ona i njena porodica shrvani od tuge za Paulom te da im takve tvrdnje nanose dodatnu bol.

"Apsolutno je netačno da su se utrkivali na cesti, to je potpuna laž. Boli nas kada čujemo sve te laži, to našu tugu čini još većom", izjavila je sestra glumca koji je u subotu poginuo u Los Angelesu u saobraćajnoj nesreći zajedno sa prijateljem Rogerom Rodasom.

Također je kazala i to da porodica lakše podnosi tragediju zahvaljujući vjeri u Boga, tačnije zahvaljujući svojoj mormonskoj vjeroispovijesti.

U izjavi za CNN šerif iz Los Angelesa je kazao da je policija u subotu primila poziv u kojem se sugerira da su se glumac i njegov prijatelj utrkivali na cesti s drugim automobilom, a mjesto na kojem su poginuli važi za dionicu puta na kojoj se često dešavaju takve utrke. Svjedok koji je pozvao policiju navodno je rekao kako je na mjestu nesreće vidio i drugi automobil s kojim se utrkuju.

Međutim, šef saobraćajne policije u Santa Clarita Valleyju nakon toga je izjavio kako imaju izjavu drugog svjedoka koji je kazao da nije vidio drugi automobil, te je ovaj policijski zvaničnik dodao da se radilo samo o velikoj brzini, a ne istovremeno i o utrkivanju.

Tvrdnje da se radilo o utrkivanju možda dolaze i zbog toga što se radi o glumcu koji je tumačio ulogu u serijalu filmova "Brzi i žestoki", koji govori o uličnim utrkama.