magazin
0

Sanela Jenkins na brodu od 50 metara pod bh. zastavom uplovila u Neumski zaljev

Klix.ba
Jahta Liberty
Najpoznatija Bosanka u svijetu Sanela Jenkins kasno sinoć je sa dva broda uplovila u Neumski zaljev.

Na luksuznom brodu Liberty od 50 metara i tri sprata sa bh. zastavom koja se vijori na vrhu, Sanela krstari Jadranom sa porodicom i prijateljima. Na drugom, malo manjem brodu, nalazi se osiguranje i prateće osoblje.

"Nakon dvadesetak godina ponovo sam na Jadranu. Htjela sam ploviti stazama svog djetinjstva i posjetiti mjesta na kojima sam ljetovala kao dijete", kaže Sanela. "Na tom putu Neum je neizostavna destinacija jer je to naše more koje trebamo promovisati diljem planete".

Prema njenim riječima, u Neum je doplovila nakon boravka na crnogorskoj obali i nekoliko mjesta u Hrvatskoj.

"Početna destinacija je bila Budva jer sam tamo nekad provodila raspuste", sa sjetom govori Sanela. "Nakon Neuma nastavljamo dalje prema Hrvatskoj gdje ćemo posjetiti još nekoliko ostrva i mjesta na Makarskoj rivijeri".

U brod Liberty je ugrađena najluksuznija oprema, a dizajniran je i za prekookeanske plovidbe. Opslužuje ga posada iz Australije od deset osoba sa vrhunskim standardima obuke i usluge.

Kako je rekla ove godine želi uživati sa najbližima, a naredne godine će doći sa prijateljima iz Hollywoda te im pokazati da Jadran ne zaostaje za najpoznatijim destinacijama Španije, Francuske, Grčke, Turske itd...

Prema njenom mišljenju sve zemlje bivše Jugoslavije su prelijepe i imaju šta ponuditi svijetu, pogotovo ako bi se pravile zajedničke turističke ponude.

"Ja sam spremna pomoći i to sam već radila dovodeći svjetske zvijezde u Sarajevo", ističe Sanela. "Vjerujem da se može učiniti dosta za promociju cijele regije, ali mora postojati i podrška vlasti na terenu. Moj tim i ja ćemo razmotriti svaku takvu inicijativu za saradnju i učinit ćemo maksimum kako bi doveli svjetske zvijezde koje skreću pažnju na naš region. Oni koji se bave promocijom zemlje, posebno ministarstva za turizam i turističke agencije, znaju šta to znači".

Jahta Liberty na kojoj je Sanela Jenkins krstari Jadranom ima rezervoar koji prima 69 tona goriva i može bez ponovnog tenkovanja preći oko 4.500 kilometara, što je dovoljno da preplovi okean.