Znate li granicu
0

"Responsible party" u Kriterionu 3. marta

Sarajevo-x.com
U sarajevskom kinu Kriterion kolider na svjetskom tržištu alkoholnih pića i vina Pernod Ricard Afilijala implementira "Responsible party" kampanju 3. marta, prvu pan-evropsku inicijativu ove vrste u saradnji sa najvećom evropskom studentskom organizacijom koja se bavi prvenstveno stranim studenatima Erasmus Student Network – ESN.

Inicijativa je kreirana da bi se podstaknule studentske organizacije da organiziraju zabave gdje će se alkohol konzumirati "odgovorno" , odnosno u odgovarajućim granicama.

Prema posljednjim podacima čak 49 posto mladih u BiH konzumira alkohol. "Responsible party" ima za cilj da edukuje mlade ljude na osnovu peer-to-peer vršnjačke edukacije kako alkohol u prekomjernim količinama može utjecati na njih. Štaviše, koristeći marketing i stručnost partnera ovog projekta može se na jednostavniji način poslati poruka "Responsible partyja" mladim ljudima što u konačnici ovu kampanju čini relevantnijom za studente.

Erasmus Student Network je najveća evropska organizacija koja se bavi stranim ali i domaćim studentima već preko 20 godina u 36 zemalja Evrope. Stoga je saradnja Pernod Ricarda sa ovom organizacijom koja ima svoje predstavništvo u Sarajevu i više nego logična. Upravo će članovi ESN-a na veoma zanimljiv način promovisati alatke koje će omogučiti jednostavnije informisanje prisutnih mladih o značaju "odgovornog pijenja". Pribor uključuje tzv. preventivni materijal (breathalyzerse, Blood Alcohol Content kalkulatore, određene upravljačke sisteme... ) koji vam uveliko mogu pomoći da otkijete koja bi trebala biti Vaša "mjera u piću".

Do sada je Pernod Ricard od 2010. godine od kada se i pokrenula kampanja "Responsible party" u saradnji sa ESN-om održao 43 zabave u 16 evropskih zemalja,uključujući preko 30.000 studenata širom Evrope. Bosna i Hercegovina je naredna zemlja za promociju ovog projekta stoga ne propustite biti dio jedinstvene zabave, ali prije svega i više nego korisne edukacije.