Još dva dana za prijave
0

Red Bull MC Battle - Hip hop bitka za BiH u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Preostala su samo još dva dana za prijave za Red Bull MC Battle – MC takmičenje jedan-na-jedan. Svi MC-ijevi koji želi učestvovati u takmičenju, do 15. aprila u podne trebaju zakačiti svoj audio ili video snimak na www.myspace.com/redbullmcbattle, a potom na adresu [email protected] poslati e-mail sa sljedećim podacima: ime, prezime, nickname, grad iz kojeg dolaze i kontakt telefon.

Žiri će u petak, 16. aprila, objaviti imena 16 MC-ijeva koji će učestvovati u velikom finalu, a u ponedjeljak, 19. aprila, biće objavljeni i parovi finala.

Takmičari mogu nastupiti i sa unaprijed spremljenim tekstovima, ali ukoliko žele pobijediti na Red Bull MC Battleu u polufinalu i finalu moraće demonstrirati i svoju freestyle vještinu i sposobnost improvizacije.

Veliko finale Red Bull MC Battlea pod nazivom “Hip hop bitka za BiH“, biće održano u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu u petak, 23. aprila, sa početkom u 21h. Voditelj programa biće Frenkie, a za battle trackove zadužen je DJ Oli. Žiri na finalnoj večeri biće: Edo Maajka, General Woo i DJ Soul. Pored titule najboljeg, pobjednik Red Bull MC Battlea kao nagradu dobija i snimanje video spota u produkciji produkcijske kuće Yala Media iz Tuzle.

Vise informacija o takmičenju možete pronaći na My Spaceu profilu www.myspace.com/redbullmcbattle