magazin
0

Prva dama Francuske: Nicolasova sam supruga do smrti

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nova supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja Carla Bruni izjavila je u svom prvom intervjuu u ulozi "prve dame" Francuske za sedmičnik L'Express, da želi "sačuvati svoju osobnost".

"Ne znam još što ću raditi kao prva dama, ali znam da ću to raditi ozbiljno", rekla je bivša manekenka koja se uspješno bavi muzikom.

Odgovarajući na pitanje hoće li se povesti za primjerom drugih francuskih prvih dama poput Danielle Mitterrand i Bernadette Chirac, četrdesetogodišnja supruga predsjednika države je primijetila: "Poštujem ih, ali kao što Nicolas ne sliči svojim prethodnicima, i ja bih htjela, poštujući dostojanstvo predsjedničke dužnosti, sačuvati svoju osobnost".

Treća predsjednikova supruga Carla Bruni koja je za jedan časopis bila izjavila da joj je "monogamija strašno dosadna", dodala je: "Pripadam talijanskoj kulturi i ne bih se htjela rastati... Ja sam, dakle, prva dama do kraja mandata mog supruga i njegova supruga do smrti. Znam da život donosi iznenađenja, ali to je ono što želim".