magazin
0

Produžene prijave na fotokonkurs "Kultura i kulturne institucije Općine Centar Sarajevo"

Klix.ba
JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba zajednički realizuju projekat ”Kultura i kulturne institucije Općine Centar Sarajevo”.

Cilj ovog projekta jeste potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom i da poboljšaju svoju medijsku pismenost. Osim poboljšanja fotografskih tehnika mladi će imati priliku učiti o kulturno-historijskoj baštini Općine Centar.

Predavanja profesionalnih fotografa će im pomoći da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju i time prošire svoje obrazovanje. Izložbom radova afirmišremo mlade umjetnike i podstičemo na daljnji rad.

Tema konkursa je "Kultura i kulturne institucije Općine Centar Sarajevo". Tema obuhvata kulturne običaje i manifestacije (festivali, koncerti, okupljanja) te građevine od značaja za kulturu (Narodno pozorište, Kamerni teatar 55, Akademija likovnih umjetnosti, Akademija scenskih umjetnosti, SARTR, Pozorište mladih, itd.).

Prijave na konkurs su produžene do 31.05.2015. godine, a mogu se prijaviti svi srednjoškolci sa područja Općine Centar. Žiri sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika JU Centar za kulturu Sarajevo‘‘ će odrediti 30 najboljih fotografija, kao i pobjednike konkursa. Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM.

Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 20 fotografija planirano je 7-14 dana nakon završetka konkursa. Izložba će biti postavljena u Centru za mlade Gorica (Avde Jabučice 52). O datumu otvaranja izložbe učesnici će biti naknadno obavješteni.

Pokrovitelj projekta je Općina Centar Sarajevo, a projekat realizuju JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba