Princeza s nepoznatim muškarcem
43

Prodaje se nikad ranije objavljena fotografija princeze Diane

Klix.ba
Na aukciji u New Hampshireu (SAD) krajem ovog mjeseca na prodaji će biti nikad ranije viđene fotografije pokojne princeze Diane.

Posebnu pažnju izazvala je fotografija za koju se vjeruje da je snimljena u skijaškom odmaralištu u Švicarskoj između 1979. i 1980., kada je Diana imala 18 ili 19 godina.

Fotografija prikazuje Dianu kako leži u krevetu sa nepoznatim muškarcem, koji drži knjigu naslonjenu na njena leđa. Preko fotografije su ispisane riječi "Nije za objavu". Fotografiju je kupio Daily Mirror 1981. godine, samo dva dana nakon što su objavljene njene zaruke sa princom Charlesom.

Prije sedam godina prodata je jednoj privatnoj kolekcionarskoj kući koja je sada prodaje. Obično je cijena ovakvih fotografija oko 1.000 dolara, no aukcionari vjeruju da će zbog natpisa "Nije za objavu" ona biti prodata za impozantnu sumu novca.

"To je intimna fotografija princeze Diane. Ne znamo ko je muškarac sa njom, ali mogao bi biti i njen tadašnji dečko ili samo prijatelj", kazao je Eric Caren, vlasnik kolekcijske kuće, piše Daily Mail.