magazin
218

Princeza Charlotte novim fotografijama obilježila prvi rođendan

Klix.ba
Foto: Kate Middleton
(Foto: Kate Middleton)
Objavljenje su nove fotografije princeze Charlotte koje je napravila njena majka vojvotkinja od Cambridgea, kako bi se obilježio njen prvi rođendan.

Četiri fotografije su napravljene u aprilu u njihovoj porodičnoj kući u Norfolku.

Prvi put se na slikama vidi kako princeza hoda uz pomoć hodalice. U saopćenju Kensington palače se navodi kako su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea oduševljeni što su imali priliku podijeliti s javnosti fotografije malene Charlotte.

"Vojvoda i vojvotkinja su vrlo sretni što su u mogućnosti da dijele važne porodične trenutke s javnosti i nadamo se da svi uživaju u divnim slikama baš kao i oni“, navodi se u saopćenju.

Na jednoj od fotografija, Charlotte nosi mali ružičasti džemper s odgovarajućom ružičastom šnalicomu kosi i gura plastična kolica preko travnjaka. Na drugoj se vidi njen iskreni dječiji osmijeh, a vjerovatno tome i doprinosi jer njena majka stoji iz fotoobjektiva.

Kraljevska porodice fotografije je također objavila i na svom Twitter profilu. Charlotte je prvi put predstavljena javnosti 2. maja 2015. godine, a naručju je drži njen stariji brat princ George.

Od tada je Charlotte samo viđena na nekoliko fotografija i to šest mjeseci nakon njenog rođenja, za njenu prvu proslavu Božića, a nedavno je predstavljena na grupnoj fotografiji s kraljičinim drugim praunucima povodom obilježavanja 90. rođendana kraljice Elizabete II.