magazin
223

Praznici mogu početi: Otvoren dosad najveći Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market svečano je otvoren u parku Hastahana na Marijin-Dvoru, na 11 hiljada m2, paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki visokoj oko 15 metara, a u prisustvu blizu hiljadu građana.

Prekidač na jelki i ove godine je pritisnuo gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić zajedno sa dogradonačelnikom Abdulahom Skakom, načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, direktorom ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomasom Rojasom, generalnom direktoricom kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo Marijom Anragyrou - Nikolić, direktorom Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Alisom Brkićem i premijerom KS Elmedinom Konakovićem.

Time je označen početak najvećeg i najsadržajnijeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa u novom ruhu i na novoj lokaciji.

Gradonačelnik Komšić iskazao je zadovoljstvo što i se ove godine organizira Holiday Market u Sarajevu jer to je manifestacija koju imaju svi veliki gradovi u Evropi.

"Ovo je važan događaj za nas pred Božiće i pred Novu godinu. Ukoliko želimo da Sarajevo bude evropski grad, kao što to stalno govorimo, onda se moramo i evropski ponašati. Svi gradovi u Evropi imaju ove markete", naglasio je Komšić.

Načelnik Ajnadžić kazao je da je Općina Centar u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da pomogne organizaciju Coca-Cola Holiday Marketa.

"Radujem se sa svima vama i želim da zajedno uživamo u ovogodišnjem Coca-Cola Holiday Marketu koji se prvi put održava na području općine Centar. Siguran sam da će najzanimljiviji sadržaj manifestacije našim najmlađim sugrađanima biti ledena ploha. Općina Centar i općinska administracija u punom kapacitetu stoje iza ovog projekta a to će činiti i u narednom periodu. Ova lokalna zajednica će izdvojiti finansijska sredstva kako bi ledena ploha bila na raspolaganju građanima, prije svega djeci i tokom zimskog raspusta", dodao je Ajnadžić.

Prisutne građane večeras zabavljaju Sarajevski tamburaši, dječiji hor Basic's i DJ Santa Sister, a po završetku programa na otvorenom, u PAN Winter Pubu nastupit će grupa Gonzo.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market i ove godine nudi raznovrstan sadržaj za posjetitelje svih generacija.

Novitet ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je Addiko klizalište na otvorenom na 400 m2, sa pravim ledom na kojem će klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno.

Posjetitelji će i ove godine u kućicama Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone, rukotvorine domaćih proizvođača i okrijepiti se toplim napicima i ukusnom hranom.

Zimska čarolija Holiday Marketa trajat će od 7. decembra ove godine do 14. januara 2017. godine, a u okviru ovog perioda proslavit će se svi praznici koji se slave u Sarajevu - Hanuka, božići i nove godine po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a i uz pomoć Grada Sarajeva.