magazin
115

Poznati reper ubio svoju suprugu, pa izvršio samoubistvo

Klix.ba
Poznati reper Earl Hayes ubio je svoju ženu Stephanie Moseley, poznatu plesačicu koja je plesala za Chrisa Browna i u showu "Hit the Floor", a potom je izvršio samoubistvo. Motiv ovog stravičnog događaja bila je preljuba koju je Moseley navodno počinila sa pjevačem Treyom Songzom.

Policija je objavila kako je Hayes upucao prvo svoju suprugu a onda okrenuo pištolj prema sebi. Zločin se dogodio u stanu kompleksa Palazzo East u Los Angelesu u 7:30 sati. Svjedok ubistva i samoubistva bio je poznati bokserski šampion Floyd Mayweather kojeg je reper nazvao i držao na liniji tokom ovog događaja. Policiji je kazao kako ga je njegov drug Hayes nazvao i počeo mu pričati o preljubi njegove žene te da će je ubiti. Mayweather ga je molio da to ne čini.

Specijalci su morali srušiti vrata kako bi ušli i kada su krenuli ući u spavaću sobu čula su se još dva pucnja. Tada je reper počinio samoubistvo.

Izvor portala TMZ rekao je kako su reper i Stephanie bili razdvojeni prije dvije godine zbog prevare. Pomirili su se nakon toga, ali Hayes je bio "slomljen" i nikada se nije oporavio niti to prebolio. Izvor je kazao kako je stalno tokom svađa spominjao njenu aferu i optuživao je za prevare s više muškaraca.

Nekoliko sati nakon što se u medijima pojavila vijest o smrti poznatog para Songz je odao počast putem Twittera: "R.I.P. djevojčice. Nekadašnji anđeo sa zemlje sada nas posmatra s neba. Nedostajat ćeš mi ali te nikada neću zaboraviti. S ljubavlju".

Počast je odao i Chris Brown na Instagramu: "RIP djevojčice. Plesala si sa mnom na turneji i uvijek bila najbolja osoba. Moje molitve su upućene za porodicu Haze"