magazin
0

Porodica i prijatelji oprostili se od Natashe Richardson

Sarajevo-x.com
Porodica i prijatelji, filmski i pozorišni glumci oprostili su se jučer od britanske glumice Natashe Richardson, koja je preminula od posljedica povrede mozga koje je zadobila u skijaškoj nesreći.

Slavna glumica Judi Dench je za Natashu Richardson, kćerku poznate glumice Vannese Redgrave i producenta Tonyja Richardsona, rekla da je posjedovala 'rijetku blistavost' te da je imala sjajnu karijeru pred sobom.

Ken Russel, reditelj koji je režirao njen film iz 1986. godine "Gothic", govorio je o njenoj 'profinjenosti, nježnosti i intelektualnoj ljepoti'. Reditelj i muž glumice Kate Wislet Sam Mendes uputio je posljednji pozdrav 'veličanstvenoj glumici'.

"Izgubili smo nadarenu, hrabru i prelijepu ženu", kazao je Mendes.

Glumca Liama Neesona, kojeg je glumica upoznala 1993. godine na filmskom setu i sa kojim se naredne godine vjenčala, tješili su članovi porodice i kolege, uključujući i glumca Matthewa Brodericka.

Njena majka Vanessa Redgrave i sestra Joely Richardson, glumica poznata po ulozi u seriji Nipp/Tuck, također su se oprostile od tragično preminule glumice.

Natasha Richardson, glumica koja se proslavila ulogama u filmovima kao što su ''The Parent Trap'', ''Gothic'', ''Maid in Manhattan'', ''Nell'' i koja je glumila u brojnim pozorišnim predstavama umrla je u 45. godini života nakon skijaške nesreće u Kanadi.