magazin
28

Pogledajte umijeće najbolje trbušne plesačice na svijetu Lejle Mehmedović

Klix.ba
Mlada Tuzlanka Lejla Mehmedović koja je početkom ovog mjeseca proglašena za najbolju trbušnu plesačicu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, snimila je video u kojem pokazuje svoje umijeće.

Mehmedović je osvojila prvo mjesto u kategoriji Oriental Fusion/Fantasy, a spretne i zavodljive plesne pokrete pokazala je u ovom snimku.

Oriental fusion pravac, koji Mehmedović pleše, podrazumijeva kombinaciju orijentalnog plesa sa nekim drugim plesnim stilovima poput baleta, modernog plesa, tribal stila, flamenca, tanga, jazza i drugih, kao i upotrebu rekvizita.

Lejla je u svojoj višegodišnjoj karijeri izučavala različite stilove kao što su jazz, moderni ples, show dance i hip hop. Radila je kao plesač i koreograf u plesnoj grupi Valentino, sa kojom je imala priliku da nastupa sa najvećim imenima balkanske muzičke scene. Krajem 2006. godine ukazala joj se prilika da ode na edukaciju orijentalnog plesa, prema kome je gajila ljubav dugo vremena. Prethodno iskustvo koje je imala u plesu bilo je presudno da se posveti više modernim stilovima orijentalnog plesa, posebno kabaretskom. 2007. godine održala je prvi čas orijentalnog plesa u Tuzli, a ubrzo nakon toga osniva i plesni studio Pop Lock u kojem i danas radi kao instruktor i koreograf.

Višegodišnja odricanja i naporan rad krunisani su zasluženim i velikim uspjehom mlade Lejle na prestižnom Oriental Festival of Europe.